Kakpolicy

Kakor

En kaka är en textfil som skickas från en webbplats till din webbläsare. Kakan används ibland för att samla in uppgifter som anses utgöra personuppgifter, som till exempel IP-adress och information kopplad till din enhet (operativsystem, webbläsare etc).

Nödvändiga kakor

Vissa kakor är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera säkert och korrekt. Det handlar om kakor som separerar användare på webbplatsen under ett besök. Exempel på nödvändiga kakor/tekniker är sådana som används för att utföra åtgärder som du har begärt, exempelvis inställning av dina personliga preferenser, inloggning eller när du ska fylla i ett formulär.

Vill du ta bort nödvändiga kakor kan du radera dem från din webbläsare.

Funktionella kakor

Dessa kakor gör att det går att tillhandahålla utökade funktioner och individuella inställningar på sajten/appen. De kan placeras ut av oss eller av en tredjepartsleverantör vars tjänster vi har lagt till på vår sajt/app.

Förstapartskakor och tredjepartskakor

Gota Medias webbplatser sätter så kallade förstapartskakor eftersom Gota Media tillhandahåller den webbplats som direkt anropas av användaren när denne anger webbplatsens adress genom att skriva in text eller klicka på en länk.

Gota Media kan även använda sig av så kallade tredjepartskakor, kak-filer som också tillhandahålls av våra samarbetspartners. Tredjepartskakor kan förekomma exempelvis vid undersökningar, genom annonsnätverk och/eller enskilda annonsörer som samarbetar med Gota Media, till exempel för att du inte ska behöva se samma annons många gånger, för att annonsören ska veta annonsens effekt eller för att de annonser som visas ser ska vara mer relevanta för användare.

Vi arbetar med flera olika så kallade säljplattformar (SSP) för att sälja annonsvisningar via programmatisk handel. Programmatisk handel är en automatiserad sälj- och köpprocess där vi via våra säljplattformar skickar förfrågningar till motsvarigheten på köparsidan, så kallade köpplattformar (DSP) där annonsörer kan lägga in bud på våra annonsvisningar. Våra säljplattformar sätter kakor för att på ett automatiserat sätt matcha din profil med annonser och erbjudanden (så kallad programmatisk handel).

Detta innebär bl.a. att du kan komma att se annonser baserat på dina besök på andra webbplatser.

Mer information om respektive partners hantering av kakor hittar du nedan:

Om du inte längre önskar intressebaserad annonsering från våra partners och andra aktörer kan du stänga av annonser från specifika annonsnätverk här.

Sessionskakor eller varaktiga kakor

En sessionskaka skickas till din dator för att webbsidorna ska fungera korrekt under ditt besök och lagras inte på din dator utan raderas och försvinner när du stänger din webbläsare. Vi använder såväl sessionskakor som varaktiga kakor på vår webbplats. Båda typerna av kakor behövs huvudsakligen för våra tjänsters funktionalitet, för att hjälpa oss att förbättra vår leverans av produkter och tjänster, ge dig extra funktionalitet eller för att hjälpa oss att rikta relevanta och anpassade annonser till dig.

Om du inte accepterar kakor

Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren och ta bort kakor. Tänk på att detta kan påverka funktionaliteten på vår webbplats. Följande länkar beskriver hur du kommer åt kakinställningarna i olika browsers:

Vi använder följande kakor

Nödvändiga kakor

Tjänst/Leverantör
3:e parts
Kaka
Beskrivning
Livslängd
Webbplattform nej gm_username Kaka för auktorisering/inloggning 1 år
Webbplattform nej gm_refreshtoken Kaka för auktorisering/inloggning 1 år
Webbplattform nej gm_accesstoken Kaka för auktorisering/inloggning 1 år
Webbplattform nej gm_newAccountCreated Kaka vid skapande av digitalt konto 1 dag
Webbplattform nej gm_newProductAdded Kaka vid köp och betalning 1 dag
Webbplattform nej refresh_token Kaka för auktorisering/inloggning 1 år
Webbplattform nej gm_client_id Används för att identifiera kunder för personligt anpassat innehåll 1 år

Funktionella kakor

Tjänst/Leverantör
3:e parts
Kaka
Beskrivning
Livslängd
Webbplattform nej  gm_customerNumber Auktoriseringsoptimering och beständig användaridentifiering för ”läs mer”-innehåll  1 år
Webbplattform nej gm_alert_message_uuids  Varningsmeddelande beständig status  1 dag
Webbplattform nej gm_payment_session_reference Kaka vid köp och betalning 1 dag
Webbplattform nej gm_payment_session_type Kaka vid köp och betalning 1 dag
Webbplattform nej gm_user_session_id Används för att mäta prestanda på sajten 1 dag

Kakor för statistik- och analysändamål

Tjänst/Leverantör
3:e parts
Kaka
Beskrivning
Livslängd
Kantar/Sifo Ja __codnp Kaka för trafikstatistik av Kantar/Sifo 24 timmar
Kantar/Sifo Ja __couid Kaka för trafikstatistik av Kantar/Sifo 2 år

 

Tillsynsmyndigheter och rätt att klaga

Post- och telestyrelsen (PTS) är tillsynsmyndighet gällande användning av kakor och liknande tekniker enligt lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation. En eventuellt efterföljande behandling av personuppgifter som samlas in med hjälp av kakor är Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) tillsynsmyndighet över enligt dataskyddsförordningen (GDPR), läs mer i vår Personuppgiftspolicy.